Over Kollekt

Naast de online shop van Kollekt is er ook een echte ‘stenen winkel’. Die was er eerst, sinds oktober 2015. Behalve de spullen die ook op de webshop staan vind je hier nog heel wat andere leuke ‘kollekt-or items’. In de winkel is de keuze toch altijd nog net iets groter. Zo kunnen we jullie blijven verrassen bij een bezoekje aan onze winkel. In onze fysieke winkel presenteren we al die leuke spullen gecombineerd met elkaar in een gezellige setting zodat we jou kunnen inspireren.

Wekelijks horen we van klanten dat kiezen in onze winkel bijna onmogelijk is. ‘Er ligt zoveel leuks’ zeggen ze dan. Heel fijn te horen natuurlijk maar we beseffen dat jullie soms wel wat hulp kunnen gebruiken bij die keuze. En zeker als je voor een kadootje komt voor iemand anders. We maken daarom ook steeds leuke geschenkpakketjes zodat het snel kan gaan indien nodig.

Kom ons zeker eens een bezoekje brengen want wij ontvangen jullie met een grote glimlach en heel veel ‘steffitiviteit’. 

Liefs Steffi en Co

Het verhaal

‘Je bent jong en je wilt wat’. Mijn pasklaar antwoord wanneer mensen me ‘gek’ verklaarden met mijn plan om een conceptstore te openen en al zeker in mijn mooie thuisdorp Leopoldsburg. Maar het leven is te kort om je dromen niet te realiseren, toch?

In 2012 studeerde ik af als interieurarchitecte. Daar sta je dan, met een Master diploma in je handen en je weet zeker dat een bureaujob niks voor jou is.

Dus ik bleef studeren om dat werken nog maar wat uit te stellen. Maar 2 jaar later besefte ik dat ik ‘mijn droom’ wilde realiseren.

Ik kwam terecht bij Unizo en ging bij hen in begeleiding. Er volgde een intensieve periode waarin we op zoek gingen naar leuke merken en een pand.

In oktober 2015 was het dan eindelijk zo ver. ‘Kollekt’ was een feit en ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing.

Weer een jaar later vond ik dat het tijd was voor een webshop. En we blijven dromen, dus wie weet wat er nog volgen zal.

Laat de tekst van ‘Gewoon Jip’ een inspiratie zijn om ook jullie dromen te verwezenlijken!

Omdat ik het wil
Omdat ik het kan

Ietwat impulsief
Of met een strak plan

Omdat ik het zal
Omdat ik het ga

Eerst dromen dromen
En ze dan

Achterna

Het team

Kollekt = steffi

Steffi, ik dus, is de oprichtster van Kollekt. Ik ben mama van een guitig kereltje Mathis en ben getrouwd met mijn grote liefde, Thomas. Ik ben verantwoordelijk voor zo goed als ALLES.

Papa Willy

MAAR Kollekt zou niks zijn zonder al mijn helpers! En dat zijn er best wel wat. Iedereen die al eens in onze fysieke winkel is geweest zal mijn lieve papa (Willy) wel al ontmoet hebben. Hij was licenciaat Wiskunde maar is als sinds de start van Kollekt op pensioen (ideaal toch ).

En ondertussen is papa de ‘rots in de branding’ van Kollekt

Zus Anouk

Sinds een tijdje helpt ook mijn lieve grote zus, Anouk, één dag per week in de winkel. Ze is daarnaast ook apotheekassistente en die job doet ze heel graag… Maar bij Kollekt krijgt ze toch nog extra ‘happy vibes’ zegt ze altijd. We lijken fysiek niet echt op elkaar maar onze stem en lach zou volgens velen identiek zijn. Als je haar aan de lijn hebt zou je dus wel eens kunnen denken dat ik het ben.

Onze flexi-helpers

In drukke periodes hebben we nog een aantal ‘flexi-helpers’ in ons team. Mijn lieve vriendin Ruth komt mij al heel wat jaren uit de nood helpen en ook mijn liefste nicht Talisa zullen jullie misschien al eens gezien hebben in december. En dan hebben we nog de goedlachse Linda en Karen (moeder en dochter) die ook heel wat kadootjes inpakken tijdens de eindejaarsperiode!

Zoals je kan lezen zijn wij een klein maar vooral leuk team met heel veel ‘happy vibes’ en de grootste glimlach! 

Onze slogan is dan ook niet voor niets ‘A smile is free here’.